Tenerife

Tenerife

Tenerife

3 januari 2018

Gastbemanningslid Jan ten Dam vertelt.
Zo, dat was Tenerife. Met een deels nieuwe groep gasten hebben we vanmorgen om 11 uur de haven van Santa Cruz de Tenerife verlaten. Nog voor we goed de haven uit waren, stonden de eerste zeilen al en kon de motor uit. Onder een wolkenloze hemel varen we in zuidelijke richting, op naar Sal. Het is een leuk vooruitzicht weer een aantal dagen achtereen op zee te zijn en in het systeem van de wachten mee te draaien.
De periode in de haven was zeer afwisselend. Allereerst natuurlijk oudejaarsavond. Met zijn allen hebben we een toost uitgebracht en oliebollen gegeten. Om middernacht werd het nieuwe jaar ingeluid met een schot van het kanon en een klaroenstoot van de scheepshoorn. De vuurwerkshow werd verzorgd door de gemeente. Het feest aan dek ging na middernacht nog even door, waarna het door enkelen werd voortgezet in de stad. Nieuwjaarsdag was vrijwel alles in de stad dicht. Terwijl de bemanning die dag druk was, gingen de gasten in kleine groepjes op pad om de stad en het eiland te verkennen. 2 Januari was het wisseldag en namen degenen die door gaan naar Sal afscheid van de gasten die weer naar huis gaan. Die dag waren de winkels in Santa Cruz de Tenerife weer open en bleek het een bruisende stad te zijn waar het goed van eten en drinken is. Je kan het slechter treffen dan op 2 januari op een terras te lunchen en te genieten van de aangename temperatuur.
Na een laatste contact met thuis is het nu dus tijd ons weer te richten op de zeiltocht naar Sal. De vooruitzichten voor weer en wind zijn goed, we verwachten veel te kunnen zeilen.