Sterrenbeelden

Sterrenbeelden

Sterrenbeelden

5 januari 2018

Jan ten Dam brengt een tussenstand:
“5 januari 2018, 11 uur
Op het moment dat ik dit schrijf zijn we 48 uur onderweg. De afstand van circa 800 mijl naar Sal is in die tijd met 307 zeemijl afgenomen. (Volgens het log hebben we 318 zeemijl afgelegd.) Sinds vertrek zeilen we met de breefok, topzeil, bram en grootzeil. De verwachting is dat we dat in ieder geval de komende dagen zullen blijven doen. We maken dus zeilend goede voortgang.
Vanaf vertrek van Tenerife hebben we dag en nacht mooi weer. Overdag schijnt de zon volop en is het zeer aangenaam aan dek. ‘s Nachts verlichten de afnemende maan en de sterren het schip, maar kan het nog wel fris worden. Gisteren tijdens mijn ochtendwacht hadden we de mooie combinatie van een opkomende zon aan bakboord en ondergaande maan aan stuurboord. Door de maan is de sterrenhemel deels wat minder goed zichtbaar. Dit belette Maarten echter niet om gisteren aan het begin van de avond aan dek uitgebreid de sterrenbeelden te tonen en het mythologische verhaal daarachter te vertellen.
De ‘Rotterdamse’ gasten die na Tenerife doorgingen en de nieuwe opstappers hebben zich moeiteloos gemengd tot een leuke groep. Iedereen heeft de draad van het leven aan boord op basis van het wachtlopen opgepakt. En zo varen we op aangename wijze naar onze bestemming Sal.
Kleine aanvulling: kort voor lunchtijd werd de eerste vis, een bonito, gevangen.”