Zeilen

Zeilen

Zeilen

7 maart 2018

We zeilen! Eindelijk, na de eerste paar dagen op de motor, hebben we de zeilen gehesen en horen we alleen nog de oceaan. Daarmee is ook ons luie leventje verleden tijd. Konden we eerst een beetje freewheelend de dag door gaan met slapen, lezen, eten, elkaar leren kennen, moeten we nu serieus aan de bak. De watches zijn vol in werking. De drie teams, rood, wit en blauw, lossen elkaar af. Vier uur op en acht uur af, 24 uur per dag. Tijdens de watch staan we o.a. aan het roer, helpen met schrobben, schuren, afwassen en schilderen, hijsen we extra zeilen. 
Maar tussendoor is er ook tijd voor entertainment. Films over zeilreizen (natuurlijk), lezingen van medepassagiers, bijvoorbeeld over het zelf brouwen van Belgisch bier of over Aristarchus. De eerste verjaardag is al gevierd, er volgen er nog 4. En morgen de half-way party, want dan zijn we alweer halverwege Sint-Maarten. 
Uitkijkend over die oneindige, blauwe oceaan, besef je hoe klein je bent, en dat je zomaar met dit prachtige schip en zijn bollende zeilen die grote plas oversteekt.