Gek vertrek

Gek vertrek

Gek vertrek

30 april 2018

Inmiddels hebben we de USA achter ons gelaten en zijn we onderweg naar Bermuda. Het vertrek was wat rommelig omdat we onze plek aan de kade vrij moesten maken terwijl Edward en Fennardie (twee bemanningsleden) nog niet aan boord waren. Het inleveren van de huurauto van Edward ging soepel, maar de taxi die hen terug zou brengen liet op zich wachten. Van de havenmeester moesten we om uiterlijk 11 uur de kade vrijgemaakt hebben. Dus om precies 10:59 uur gooiden we los en dreven in de haven, waar geen enkel ander schip te bekennen was om ‘onze’ plek in te nemen. En om 11:02 uur stonden Edward en Fennardie op de kant, dus zijn we achteruit naar de kade teruggevaren en op een halve meter ervandaan het schip stilgelegd, zodat ze aan boord konden klimmen. Nog steeds geen ander schip in zicht…
Eenmaal onderweg kwamen de eerste dolfijnen al snel even een kijkje nemen, net als de vele motorbootjes die in de baai rondvoeren. Jammer genoeg stond er weinig wind toen we de baai uit stuurden, dus de zeilen bleven beneden. Eenmaal buitengaats konden de lappen meteen omhoog en was het ook meteen lekker zeilen!
Nu zeilen we de nacht in, richting Key West, dat we ergens morgenavond hopen te ronden. De weerberichten zijn niet heel gunstig voor de komende week, maar voor nu gaat het nog prima, dus genieten we ervan zolang het kan.