Soms zit het mee, soms zit het tegen

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Soms zit het mee, soms zit het tegen

3 mei 2018

We wilden een lange klap naar het oosten maken om zo dicht mogelijk tegen de Great Bahama Bank naar het noorden te gaan. De wind ruimde tijdens deze slag, waardoor we steeds meer zuidoost stuurden. Daarom hebben we iets eerder dan gepland besloten overstag te gaan. 
Met wat reven in de zeilen en veel gehobbel bleek het allemaal niet zo gemakkelijk te gaan als wij gedacht (lees gehoopt) hadden. Maar, met weinig vaart gingen we wel de goede kant op, noord. 
Dat was niet van lange duur! Al vrij snel werd de 20-25 knopen wind een dikke 30 knopen met veel regen en moesten we de hoop op één lange slag naar het noorden eigenlijk al laten varen. 
Maar, koppig als we zijn, houden we stug vol. De wind is weer wat afgenomen, de stroom helpt ons de gang er lekker in te houden, alleen de koers houdt niet over. De geruimde wind is teruggedraaid en zorgt ervoor dat we zo’n 10 graden lager varen dan we minimaal moeten om in één keer naar ‘buiten’ te varen. Dus we zullen vanmiddag weer een slag naar het oosten moeten maken, wat neer zal komen op zuidoost…
Maar ja, het zonnetje schijnt weer en we zeilen, dus wat loop ik te klagen?