Inmiddels hebben we de plannen weer gewijzigd

Inmiddels hebben we de plannen weer gewijzigd

Inmiddels hebben we de plannen weer gewijzigd

4 mei 2018

De lange klap naar het noorden ging hem niet worden en de weerberichten vertelden ons dat er een kleine, maar heftige depressie onze kant op komt. Daarom hebben we besloten de beschutting op te zoeken tussen de Bahama’s. We varen nu zuid van Grand Bahama Island en doen rustig aan zodat de depressie over ons heen kan komen op dit relatief kleine water. Relatief klein, want onze ‘beschutte baai’ is ruim twee keer zo groot als het IJsselmeer. 
Ergens aan het eind van de avond of begin van de nacht zal de kern over ons heen komen en zullen wij onze beschutting achter ons laten voor het stuk naar Bermuda. De verwachtingen zien er, voor de verandering, goed uit. Vanaf vannacht zullen we een tijd gebruik kunnen maken van een rustige (zuid-)zuidoostenwind. Perfect voor ons gezien onze iets zuidelijker uitgangspunt. Dan maar hopen dat die zo blijft voor de 770 NM die we dan te gaan hebben. 
Ondertussen zijn we natuurlijk niet de hele dag met het weer bezig. Hier en daar wordt wat onderhoud gepleegd en vandaag hebben we wasdag. Dus met teiltjes, water en wat wasmiddel, wassen we het zout uit onze kleren. Zo kunnen we fris ruikend de oceaan op. 
Ook de natuur laat zich geregeld zien. Zo hebben we meerdere soorten dolfijnen naast het schip gehad, zoals Gevlekte dolfijnen en Spinner-dolfijnen. Van boven worden we gadegeslagen door Amerikaanse fregatvogels en zien we soms zwermen kleine vogeltjes vliegen, maar die gaan zo snel dat het moeilijk is te zeggen wat voor soort het is. We houden het maar op kleine trekvogeltjes.