Aankomst Horta

Aankomst Horta

Aankomst Horta

26 mei 2018

Het laatste stuk van deze reis voeren we het Azoren-hoog in, waardoor er helemaal geen wind meer was. Zo vlak zie je een oceaan zelden! Maar dat heeft ook wel weer wat. Het enige jammere is dat we als zeilschip toch het liefst wel iets van wind willen hebben.
Toen er gisteren een klein briesje leek te staan hebben we dan ook meteen de zeilen gehesen. Vooral om het gewoon te proberen. Bij een aan-de-windse koers creëer je zelf ook een beetje wind en dus hoopten we net genoeg druk in de zeilen te hebben. Dit bleek valse hoop. Toch geven we niet zo snel op en we zijn overstag gegaan om het over de andere boeg nogmaals te proberen. Ook dit bleek geen succes, vooral omdat we naar het oosten wilden en we noord-west over hielden over de grond. Dus toch maar weer de motor erbij om de goede kant op te komen.
Vanochtend kwamen we aan bij Horta op het eiland Faial, onderdeel van de Azoren. Hier zou een plek voor ons vrij zijn, maar een jacht had die plek ook gezien en was daar lekker gaan liggen. Begrijpelijk. De schipper lag net lekker te slapen toen de havenmeester hem kwam wekken, dat hij moest vertrekken. Jammer voor hem, maar we pasten er echt niet tussen. Toen de man van het jacht ons zag begreep hij het ook en vertrok hij een stukje verder de haven in en konden wij op ‘onze’ plek.