Door het Nauw van Calais

Door het Nauw van Calais

Door het Nauw van Calais

22 juli 2018

Nadat de gasolietanks weer vol zaten, de stores aan boord waren en aan de gasten was uitgelegd wat te doen bij een alarm, was het tijd voor vertrek. De wind was WNW, waardoor we op de motor de haven uit moesten. Maar vlak buiten de pieren konden we afvallen en gingen de zeilen erop. Allemaal. Dit maakt het meteen een lekker begin van de reis!
Langzaam maar zeker werd de wind minder en minder, maar omdat het zo’n mooie avond was zijn we zo lang mogelijk doorgezeild. Bij zonsondergang hadden we nog maar een grondsnelheid van 0,8 knopen en toen hebben we de zeilen laten zakken en zijn we op de motor de nacht in gegaan.
Nu staat er een klein beetje wind uit het zuidwesten, precies de richting die wij op moeten en zeilen zit er nu even niet in. Vanmiddag zullen we Cap Gris-Nez ronden en kunnen we naar het zuiden sturen. Dan zullen de zeilen weer gehesen worden voor een heerlijke zeilmiddag.