Salcombe

Salcombe

Salcombe

24 juli 2018

Update van kapitein Maarten:
“Voor de mensen die wel eens met mij gevaren hebben zal het niets verbazen: we hebben de plannen gewijzigd. 
Gisteren lagen we voor anker bij Omonville-la-Rogue en waren we wel een beetje klaar met dat ‘op de motor’ varen. Dus hebben we de weerberichten er weer bijgehaald en besloten naar de Engelse kust te verkassen. Daar zou vandaag een licht windje opzetten, waarmee we best eens richting Ouessant zouden kunnen zeilen.. 
Na het eten hebben we het anker gehesen en zijn we richting Salcombe gevaren. Toen we vanochtend daar waren, was er geen zuchtje wind te bekennen! Dus zijn we maar bij Salcombe naar binnen gevaren om het dorp te bekijken. 
Nadat we weer buiten waren en zagen dat er nog steeds geen wind was hebben we stug toch de rest van de zeilen gehesen, zodat we klaar waren voor als er wel wat wind zou komen. En jawel, er komt nu langzaam een klein beetje wind opzetten en we beginnen (een beetje) vaart te maken door het water. Nu maar afwachten of de wind ons naar Ouessant kan brengen, want daar willen we morgenavond de BBQ gaan volleggen met Richards lekkernijen.”