Vertrek Douarnenez

Vertrek Douarnenez

Vertrek Douarnenez

30 juli 2018

Vanochtend kregen we de nieuwe gasten aan boord voor de reis naar Oban. Nadat iedereen er was en het welkomst- en veiligheidspraatje geweest waren konden de lijnen los. Vrij snel na vertrek gingen de zeilen omhoog voor een aandewinds rak de baai van Douarnenez uit. Er stond een lekkere wind en alle zeilen gingen omhoog, dus we hadden meteen goed de vaart erin. 
Maar dat zou niet zo blijven. In de middag zwakte de wind wat af, maar bleef sterk genoeg om ons door het Canal du Four te laten zeilen. In de avond ging de wind helemaal liggen en dreven we een tijd met de stroom mee. Toen ook die ging tegenstaan konden we niet anders dan de motor bijzetten. Niet lang, want al vrij snel kwam er weer een beetje wind, bleven de zeilen net vol staan en gingen we zelfs redelijk de goede kant op. Maar ook dat was niet van lange duur.. 
Net draaide de wind ineens dik 90 graden en daardoor sturen we met heel weinig wind naar het noordoosten. De stroom heeft een stuk meer invloed op het schip dan de wind op dit moment, dus over de grond gaan we naar het noordwesten! We blijven ons best doen de zeilen vol te houden op de deining die er staat, dus het houdt ons lekker bezig deze eerste nacht.