Isle of Man

Isle of Man

Isle of Man

4 augustus 2018

Gisteravond kwamen we aan bij het plaatsje Peel op het eiland Man. Een leuk vissersdorpje met een ondiepe baai. Daar hebben we ons anker laten vallen en kon iedereen na het eten even de kant op voor een wandeling of een biertje in de plaatselijke kroeg. Na een rustige nacht namen we vanochtend nog even de tijd om Peel iets verder te ontdekken, voor we het anker hesen en we onze weg vervolgden.
Gelukkig stond er een prima wind en klaarde het op, waardoor het een prachtige middag zeilen werd. Tegen de avond draaide de wind tegen ons en ging daarna rustig uit. Voor ons lag het North Channel, de verbinding tussen de Ierse zee een de Schotse Hebriden. Aangazien het daar hard stroomt is het zaak je doorvaart een beetje te timen. We hadden nog een paar uur stroom mee, dus hebben het eerste stuk op de motor afgelegd. Vlak voor de stroom om ging hebben we het anker laten vallen naast Copeland Island, vlak bij de ingang naar Belfast. Hier wachten we rustig af tot het sterkste deel van de tegenstroom voorbij is en dan zullen we het anker gaan hieuwen en de volle stroom mee benutten.
Morgen zullen we de Hebriden bereiken en is het nog maar een klein stukje naar Oban, onze bestemming. De komende dagen zullen we lekker een beetje scharrelen tussen de eilanden. Kijken wat het weer doet en daar onze dag(en) op afstemmen.