Tobermory

Tobermory

Tobermory

8 augustus 2018

Een dag in Tobermory valt altijd in de smaak. De ochtend werd door de meesten besteed aan het verkennen van het dorp en na de lunch ging een grote groep naar de destilleerderij. Daarna was de regen voorbij en was het tijd voor een lekkere wandeling naar de watervallen en een enkeling liep naar de vuurtoren. 
De volgende dag trokken we na het ontbijt het anker omhoog en meteen daarna de stagfok en de vierkante zeilen. Zo zeilden we de baai uit, de Sound of Mull in. De hele dag hebben we gezeild richting Oban en de wind hield ons goed bezig. Steeds weer een bui, waarin de wind toenam en dan weer variabele lichte winden. 
In de middag bereikten we de baai van Oban en gingen we voor anker. De regen hield op en de BBQ werd klaargemaakt. Een heerlijke laatste avond volgde met een klein feestje aan het eind. Vanochtend vroeg zijn we verplaatst naar de kade, zodat iedereen makkelijk van het schip af kon en op tijd zijn of haar trein kon halen. Nu is het tijd voor de grote schoonmaak en maken we ons klaar voor de gasten die morgen komen.