Soms is een blog helemaal niet handig…

Soms is een blog helemaal niet handig…

Soms is een blog helemaal niet handig…

10 augustus 2018

Gistermiddag kwamen de nieuwe gasten aan boord en bij het welkomstpraatje vraag ik meestal wat mensen graag willen zien en waarom ze juist deze reis hebben geboekt. Voor onze reizen hier in Schotland gaat het meestal om de natuur met alles wat daarbij hoort als dolfijnen, walvissen, zeehonden en misschien een reuzenhaai. Als vogels voornamelijk de papegaaiduiker, de visarend en groten getale aan Jan-van-genten. Daarnaast horen we vaak geschiedenis, kastelen, de whisky en natuurlijk St Kilda. 
Maar gisteren was er ook iemand die in het blog had gelezen dat we naar Corryvreckan waren geweest en dat leek hem toch wel héééél gaaf om een keer naar toe te gaan… Die hadden we niet zien aankomen en zat daarom ook niet in ons plan.
Dus hebben we ons plan aangepast en zijn we gisteravond alvast vertrokken, naar het zuiden, op naar de ‘Great Race’. Wel van tevoren gewaarschuwd dat we daar dan in het donker zouden zijn en je er dus waarschijnlijk weinig van ziet. Dat bleek ook het geval. We zagen weinig, maar hoorden het water wel stromen. Met de motor in neutraal hebben we ons een lange tijd gewoon laten meevoeren. Op de elektronische kaart was mooi te zien hoe we heel langzaam in de rondte stroomden. Heel even hebben we een beetje gas gegeven om weer wat verder van Scarba af te komen en daarna hebben we weer een stuk gedreven. Doordat we niets zagen van het woelige water en het allemaal vrij langzaam ging was het weinig spectaculair, maar wel interessant om te zien hoe de stroom in cirkels gaat. 
Eenmaal ‘uitgespeeld’ hebben we koers gezet naar Tobermory voor een ochtend in en rond dit pittoreske dorp met prachtige omgeving. Na de lunch zetten we zeil en varen vandaag een klein stukje richting Muck. Daar blijven we vanavond en nemen we de tijd voor een wandeling. Met een beetje geluk spotten we daar in de buurt een reuzenhaai, dan kunnen we die alvast afvinken…