Oliepak

Oliepak

Oliepak

18 augustus 2018

We varen nu een aantal weken in noordwestelijk Europa rond, Bretagne, Engeland, Ierland, Schotland en zoals u waarschijnlijk wel weet staat dit gebied niet bekend als zeer zonnig en droog. Begrijp me niet verkeerd, we hebben echt prachtig weer gehad de afgelopen tijd maar tussen de momenten van zonneschijn vallen er wel ontelbare regenbuien. Variërend van wat ze hier noemen ‘Scottish mist’ (miezerregen) tot serieuze buien. Zelden de hele dag door maar eigenlijk nooit een hele dag zonder. 
Nu hebben wij aan boord een kapitein aan wie in de afgelopen pakweg twee, drie jaar door verschillende gasten is gevraagd of hij niet eens nieuw oliegoed nodig zou hebben omdat het “een beetje lek” leek. “Helemaal niet nodig, deze gaat nog jaren mee”, was het steevaste antwoord. 
Nu waren wij gisteren in Stornoway, op Lewis, en daar heb je aan de haven een visserscoöperatie waar je allerlei spullen kunt kopen waar zeemannen dol op zijn. Zo ook kleren. Dames en heren: kapitein Maarten heeft gisteren een spiksplinternieuw nieuw oliepak gekocht! Nu, onderweg van Stornoway naar Ullapool, staat hij daar lekker in te shinen op het achterdek. Hij is helemaal het heertje! En wat denk je? Het heeft nog niet geregend vandaag. Maar hij is er klaar voor…