Nieuwe reis, nieuwe wensen

Nieuwe reis, nieuwe wensen

Nieuwe reis, nieuwe wensen

21 augustus 2018

De wisseldag is geweest en de nieuwe gasten zijn aan boord. Ook deze reis vroegen we bij het welkomstpraatje wat de mensen graag willen zien, zodat we daar rekening mee kunnen houden en hopelijk zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan. 
Sommige wensen zijn makkelijk, andere zijn een stuk lastiger… Om wat voorbeelden te noemen: onder de ‘makkelijke wensen’ waren dit keer zeilen, oefenen met navigeren, op de ‘Oosterschelde’ zijn, andere mensen, natuur en Richards kookkunsten. De wat lastigere voor deze reis in Schotland: zon, sterrenkijken, Noorderlicht en papegaaiduikers (vertrekken begin augustus massaal richting oceaan). Maar de lastigste wens voor deze reis kwam van een Amerikaanse gast: hij wil de naam ‘Oosterschelde’ leren uitspreken… 
Kortom, het wordt een hele kluif om aan alle wensen te voldoen, maar we doen wat we kunnen! Vandaag tikken we de eerste wensen vast af, want we zeilen op de ‘Oosterschelde’, met 28 mensen aan boord. De eerste zeehonden, dolfijnen, Jan-van-genten en Grote jagers zijn al gespot en Richard is de kok…