Er is er een jarig…

Er is er een jarig…

Er is er een jarig…

3 september 2018

Als er een jarige aan boord is, wordt dat natuurlijk gevierd. Dan komen de slingers tevoorschijn, worden er ballonnen opgeblazen, bakt de kok een taart en is er altijd wel een cadeau. Maar als er een bemanningslid jarig is, doen we nog iets meer ons best! Niet altijd in het voordeel van de jarige. 
Vandaag was het de beurt aan Richard. Als bemanning hadden we al ruim van tevoren een plan bedacht wat we gingen geven en vooral wat we gingen doen. Natuurlijk hingen er vanochtend slingers en ballonnen in de salon, maar ook de kombuis hing en zat vol ballonnen. Uit elk kastje dat Richard vandaag opentrok kwam minimaal één ballon, ook de koelingen en vriezers. 
Bij het ontbijt werd er gezongen en kreeg hij zijn eerste cadeau: een door de bemanning zelfgemaakte schort, volgeschreven met ‘nuttige’ recepten. Nu kan Richard theezetten, ijsblokjes maken, een ham/kaas-boterham smeren, een ei koken, enz. Nuttige recepten. 
Na het diner komt meestal de taart tevoorschijn en dus had Richard voor zichzelf een taart gebakken. Overbodig natuurlijk, want Manon had vannacht al taarten gebakken als verrassing. En omdat de jarige van vandaag normaal helemaal geen taart eet, werden het twee taarten in de vorm van grote, zeer zoete, sigaretten. Daar kon de kok erg om lachen! Met de taarten kreeg hij ook zijn ‘echte’ cadeau: nog een schort, maar nu een niet zelfgemaakte. 
En het mooie is dat we dus nog een taart over hebben! Dat wordt morgen ook weer smullen!!