Bessie Ellen

Bessie Ellen

Bessie Ellen

5 september 2018

Toen we vertrokken uit Ballycastle Bay (op 2 september) zagen we dat de ‘Bessie Ellen‘, een houten kits uit 1904, dezelfde kant op zeilde als wij. Dus hebben we onze koers iets aangepast om een stuk op te zeilen. Dat ging erg mooi en lange tijd voeren we in de buurt van elkaar, maar wij waren toch duidelijk de iets snellere van de twee en we verloren haar uit het oog.
Het was heerlijk zeilen door de Ierse Zee met een stevige, maar constante noordelijke wind. Met mooie snelheden kruisten we af richting Land’s End, waar we de hoek om moeten naar Falmouth. Maar door de hoge snelheden zouden we veel te vroeg aankomen. Dat is ook weer niet de bedoeling!
Zoals altijd hebben we aan het begin van de reis gevraagd wat de gasten graag zouden willen zien en of doen tijdens de reis. Meerderen zeiden dat ze heel graag naar de Scilly-eilanden wilden. Dus zijn we gaan informeren naar de mogelijkheden en na een beetje onderhandelen met de loodsen hebben we besloten dat we dat maar moesten doen.
Door onze, nog steeds, hoge snelheid zouden we te vroeg bij de plek zijn waar de loods aan boord zou komen. Dus hebben we zeil geminderd en deden we rustig aan. En wat zien we op de AIS: de Bessie Ellen komt er weer aangezeild. Via de VHF even contact gehad met elkaar, haar op een halve mijl van ons voorbij laten zeilen en nu liggen we vlak naast elkaar voor anker achter St Mary’s bij de Scilly-eilanden!
Straks maar even een bakkie doen!