River Orwell

River Orwell

River Orwell

13 september 2018

Wat hadden we een mooie wind het Engelse Kanaal door, zuidwest 4-5 Bft! Dus met lekker wat zeil erop zijn we gewoon in een rechte lijn richting de Noordzee geknald. In het nauwe stukje werd het voor de wind, dus zijn we gaan afkruisen. In het donker kwamen we vlak langs Dover, waar we zelfs ‘s nachts de krijtrotsen konden zien. 
Het werd toen een kwestie van kijken hoever we konden komen voordat de wind ging draaien. Het weerbericht voorspelde een frontje en daarna noordelijke wind. Deze kwam over vlak nadat we Ramsgate voorbij waren. Daar hebben we de motor gestart en zijn we rustig verder naar het noorden gevaren, richting de river Orwell. 
Gistermiddag voeren we daar omhoog en aan het eind van de dag gingen we door de sluis bij Ipswich, waar we nu liggen. Vandaag is er zo goed als geen wind, dus een prima dag om het stadje te verkennen. 
Vanmiddag gaan we weer vertrekken en zullen we even een stopje maken bij Pinmill, om deze ‘wereldberoemde’ pub te bezoeken.