Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

23 oktober 2018

We dachten dit jaar een rustig jaar te hebben na alle grote klussen die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Maar een 100 jaar oud schip heeft zo zijn eigen dynamiek. We liggen nog steeds in Stellendam en zijn druk aan het werk. Het schip is inmiddels geschilderd en al uit het droogdok, maar binnen hebben we nog werk genoeg.
Onder meer aan het vervangen van het plafond van de machinekamer; dit is tevens de vloer van de kapiteinskajuit. Dat is een taaie klus die veel beleid en uren vergt, want we willen zowel in de machinekamer als in de kajuit zo min mogelijk beschadigen. Het frustrerende is dat, als we ons werk goed doen, niemand het straks nog ziet.
Verder plaatsen we een nieuwe gasolie-separator en een nieuwe watermaker en reviseren we alle zoutwater-pompen. Kortom: we vervelen ons niet. We hopen vrijdag naar Rotterdam terug te varen.