Lekker begin

Lekker begin

Lekker begin

26 november 2018

Update van stuurman Jan:
“Zo, we zijn weer onderweg. Fijn. Na een onderhoudsperiode in Rotterdam en Stellendam van een week of acht varen we inmiddels weer met een piekfijn schip in het Engelse Kanaal. Na een wat rottige eerste dag (de Erasmus brug had stremming en we konden dus niet weg voor 20:00 uur) gaat het allemaal erg voorspoedig! Oostelijke winden, alles tussen zuidoost en noord hebben we gehad, tussen de 10 en 25 knopen. Het is een soort droom om zo naar het zuidwesten te varen in november. Voor mij in elk geval de eerste keer dat we zo voorspoedig richting Ouessant varen. Goed, het is wel wat fris ‘s nachts maar het regent niet en dus mogen we niet klagen. De weerberichten zeggen wel dat er wat rommel aan komt vanaf de Atlantische Oceaan na de 27e november in de ochtend. We zullen wel ergens gaan schuilen en wachten op een goed moment om de Golf van Biskaje over te steken. We houden jullie op de hoogte, voorlopig gaat het mooi!”