Genieten

Genieten

Genieten

2 december 2018

Jac schrijft:
“Het was in augustus dat ik voor het eerst op het internet zag over de reizen van de ‘Oosterschelde’. Reizen naar alle windstreken van de wereld. Door de filmpjes kreeg ik een indruk van het leven aan boord. En het leek mij een echte uitdaging om daar een keer deel van uit te maken. En nu zit ik hier op de ‘Oosterschelde’. Het is 29 nov 2018 en alweer 6 dagen na vertrek uit Rotterdam. We liggen voor anker in een baai van de Franse plaats Camaret-sur-Mer, noodgedwongen door het slechte weer. Nu, na 2 dagen, gaan we verder en het laat zich aanzien dat het alleen maar beter wordt. Maar het weer kan de pret aan boord niet verpesten, want het is een groep mensen die in 6 dagen voor elkaar gaan. Niet alleen de bemanning van het schip maar ook zij die de reis hebben geboekt. Waar maak je dat nog mee. Spontaan en leuk. Gewoon geweldig en dan moet de het mooie nog komen. Mooi in de zin dat het steeds warmer wordt en dat we uiteinderlijk aan komen op Kaapverdië. Voor mij kan het nu al niet meer stuk en ik verwacht ook dat het enkel maar leuker gaat worden. Het is een reis om nooit meer te vergeten, een reis van zeil zetten, wachtlopen in de nacht, eten en slapen. En genieten van de mensen op het schip en de oneindigheid van de oceaan, de sterren en wat al niet meer. Straks na de lunch willen we anker op gaan en koers zetten naar de Spaanse kust, 200 mijl verderop, en dan door naar Portugal en de Canarische eilanden. Einddoel is Kaapverdië. Mooi om mee te maken en aan te bevelen. Voor hen die meer willen zien van mijn beleven: ik hou een blog bij. Daar staan ook een mooi aantal filmpjes op en foto`s.”