Wissel

Wissel

Wissel

15 december 2018

Bij Santa Cruz de Tenerife hadden we een wissel. Een aantal gasten en bemanningsleden ging van boord en anderen namen hun plaats over, het schip werd schoongemaakt en nieuwe proviant aan boord gebracht.
Vrijdagochtend waren we klaar voor het vervolg van de reis naar Cabo Verde. Er stond, onverwacht, al een lichte wind in de ochtend en dus konden meteen na het losgooien de eerste zeilen omhoog. Rustig zeilden we de haven uit, het ruime sop tegemoet. Eenmaal buiten pikte de wind lekker op, waardoor we een vliegende start maakten. Met 8 à 9 knopen over de grond vlogen we tussen Tenerife en Gran Canaria door. De wind bleef staan tot in de avond en begon toen langzaam af te nemen, waardoor ook onze snelheid afneemt.
De eerste honderd mijl hebben we alvast gehad, nog 700 te gaan.