Update Peter Paul

Update Peter Paul

5 mei 2023

Nieuws

Peter Paul Klapwijk, beheerder en maat op de ‘Helena’ heeft de afgelopen weken een logboek bijgehouden van de voorbereidingen op op de eerste vaardag van afgelopen woensdag. Hij schrijft: “Vandaag een heerlijke zonnige dag in meerdere opzichten:
1. Geen regen
2. Geen regen
3. Lekker weer
4. Zon.
5. Martin had vissoep meegenomen.
6. Om 12.30 schoof Renee Kooger aan. Giek, gaffel, bezaangiek in de UV lak. De kozijnen en de kluiverboom in de laatste laag teaklak. Renee wilde heel graag de kluiverboom ook nog in de uv lak zetten. Zeker vijf keer gekeken of deze al droog was. Helaas nu toch maar wachten tot vrijdag. Maandag en dinsdag nog veel te doen. Roefdak afmaken. Dinsdag zeilen aanslaan. Kozijnen in uv lak. Ruim opruimen. Roef herinrichten.

“Vanmorgen begon het even te regenen. Dat was slecht voor mijn humeur. Maar al snel trok het open en wat hebben we veel kunnen doen. Nieuwe dakdelen geschuurd en gelakt, beslag van de giek en bezaanmast in menie en lak. De kozijnen van de roef in de uv-lak. De bedstede opnieuw in de verf. Blokken hout geschuurd en gelakt. Roef schoon gemaakt en ingericht. En het dek schoongemaakt en geschrobt. Ook de lampen boven de tafels zijn vernieuwd. Goede ploeg weer vandaag. Dank Kees, Rob, Mike en Marieke. En natuurlijk Timmer Wim.”

“Gisteren met een grote ploeg de luiken terug voor de kozijnen van de roef. Grootzeil aangeslagen. Schoon schip gemaakt. En klaar voor eerste tocht vandaag.”