Een interessante dag

Een interessante dag

9 mei 2023

Nieuws

Vandaag was een bijzondere dag. Om het op z’n Rotterdams te zeggen: het pleurde van de regen. Werkelijk. De ‘Helena’ was bijna natter boven de waterlijn dan eronder. Schipper Piet, Nathalie en Boy in bar en kombuis, Martin en Mike (M&M) vrijwillig present. Boy liet zijn soep vallen. Snel vervangende soep gefixed. Om 10:30 uur kwamen de eerste gasten van Pameijer. Te vroeg maar zo doornat dat we ze snel aan boord hebben genomen om een beetje op te drogen in het ruim. Gepland vertrek was 11:30 uur. Brug besteld, praatje bij de koffie en om 11:25 was nog niet iedereen er. Eén van de gasten was verdwaald op station Beurs. Een andere gast ging op zoek. Na kwartier gelukkig beiden weer aan boord. Toen we net de trossen los hadden gegooid kregen we bericht van de Leuvebrug dat alles voor onbepaalde tijd gesperd was i.v.m. een incident op de Erasmusbrug. Dus toen zijn we maar weer terug naar de wal (wel lekker geoefend met trossen gooien!) gegaan en daar geluncht. Uiteindelijk besloten om de gasten weer van boord te laten gaan. Ze komen in het najaar terug. Ze vonden het toch erg leuk!