Mooi weer, slecht weer

Mooi weer, slecht weer

8 februari 2024

Mooi weer, slecht weer

Het weer in februari is lastig te voorspellen: de ene dag is het heerlijk voorjaarsweer en de andere dag stormt het en krijgen we flinke regenbuien over ons heen. Het maakt het plannen van het onderhoud aan boord niet makkelijker,  we passen de werkzaamheden aan en doen wat we kunnen.

De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest om de roef, de schipperswoning, te schilderen en om zo het prachtige timmerwerk weer tot zijn recht te laten komen. Op zonnige dagen gaat het werk buiten natuurlijk ook door. We maken nieuwe talrepen, de laatste stukken van de verstaging, die op de ‘Helena’ van touw zijn. Peter-Paul en Kees hebben de splitsen gemaakt en de einden van de verstaging – bij ons gebundeld met een dun touw – weer zwart geschilderd. Zoals u op de foto kunt zien; het ziet er weer prachtig uit!

Vandaag hebben we de zeillier onder de giek onder handen genomen en alles weer eens ‘lekker’ in het vet gezet. Er gebeurt iedere dag een hoop en we bereiden ons goed voor op de start van het nieuwe zeilseizoen. We hebben er zin in!

Boudewijn