Keuringen 2.0

Keuringen 2.0

11 april 2024

Keuringen 2.0

Na de reguliere keuringen van tuigage, brandblussers en reddingsvesten was 27 maart de aanvullende keuring van Inspectie Leef en Transport (ILenT)aan de beurt. Het ministerie wilde graag een aanvullende keuring als soort van 0-meting om in kaart te brengen hoe de traditionele zeilvloot en voor staat.

Een uitgebreide keuring die ongeveer 4,5 uur in beslag nam. Een gehuurde hoogwerker zorgde ervoor dat de masten ook uitgebreid bekeken konden worden en alles werd nagemeten.

De Helena heeft deze keuring ook weer keurig doorstaan, wat betekend dat we volgende week woensdag onze eerste gasten van komend vaarseizoen kunnen verwelkomen.

Voordat het zover is komt er donderdag eerst nog een nieuwe giek die nu bij Piet Blaauw in het Friese Stavoren wordt gemaakt. Een spannende gelegenheid die we met veel plezier tegemoetzien. In de morgen komt de vrachtwagen uit Friesland met de nieuwe giek en deze vrachtwagen neemt dan onze oude giek mee terug. Misschien gaat de giek een tweede leven tegemoet op een privé klipper. Dat zou mooi zijn!

Het is fijn dat het seizoen bijna gaat beginnen, er is hard gewerkt afgelopen winter en uiteindelijk moet een schip als de Helena varen en dat duurt dus niet lang meer.

We kijken er naar uit.

Boudewijn