Start van het seizoen

Start van het seizoen

18 april 2024

Start van het seizoen

Na een winter lang klussen mogen wij vandaag de gasten aan boord verwelkomen voor de eerste vaartocht van het seizoen! We hebben er erg veel zin in en na de afgelopen dagen te hebben gepoetst, is het schip er ook klaar voor.

Vanmiddag ontvingen we Stichting Allure uit Dordrecht. Zij kwamen aan boord tijdens felle buien en onweer. Na een welkomstwoord en koffie, thee en gebak om op te warmen vroeg Joke van Stichting Allure het woord. Een bevriende schilder heeft een schilderij van de ‘Helena’ gemaakt. Met airbrush heeft de schilder de ‘Helena’ onder zeil op een houten paneel vereeuwigd. We gaan er een mooie plek aan boord voor vinden!

Als het weer opklaart kunnen we eindelijk we eindelijk de trossen losgooien. Vanuit de Leuvehaven zeilen we vandaag richting Kinderdijk. Het is erg druk op de Nieuwe Maas, en dat maakt het altijd extra indrukwekkend om hier met de ‘Helena’ tussen de enorme binnenvaartschepen te varen. Het was ondanks het tegenvallende weer een mooie dag. We zijn klaar voor het verdere seizoen!

 

Boudewijn