Door de vloer gezakt

Door de vloer gezakt

25 april 2024

Door de vloer gezakt.

De Helena is bijna 150 jaar oud. Echter de restauratie was ongeveer 25 jaar geleden afgerond. In die tijd is er veel gebeurd uiteraard met het schip en hebben nieuwe inzichten dingen doen veranderen.

Zo zijn we nu bezig om aan boord nieuwe, betere accu’s te plaatsen waardoor we minder stroom hoeven op te wekken met de generatoren. Dit gaat zorgen voor stillere en schonere vaartochten waardoor we in de toekomst minder milieubelastend zijn.

Maar ook andere zaken zijn aan slijtage onderhevig. Zo moeten we laatst, om wat stroomkabels onder de vloer te leggen, de zware eikenhouten trap even verplaatsen. Toen bleek dat na jarenlange inwatering, die stiekem onopgemerkt was gebleken, de vloer behoorlijk te zijn aangetast. Klusje erbij dus! We hebben de rotte delen ertussen uit gezaagd en vervangen voor 2 nieuwe stukken hout. Deze nieuwe planken komen uit de 2 jaar geleden vervangen mast van de Helena. Hier heeft Gerben met zijn broer planken van gezaagd die we dus nu een nieuw leven hebben gegeven in de vloer van de Helena.

Zo worden we niet alleen duurzamer met de stroom, maar ook circulair in het gebruik van bestaande onderdelen van het schip!!

Boudewijn