Vrijwilliger uit Arnhem

Vrijwilliger uit Arnhem

27 mei 2024

Vrijwilliger uit Arnhem

Als student ben ik ooit begonnen met varen op tall ships. Maar een water mens was ik altijd al, dol op het strand, zwemmen en snorkelen. Nadat een tijd gevaren te hebben ben ik veel schepen blijven volgen en ik vind ze allemaal mooi. Maar ook de Helena is echt bijzonder. Het is bijzonder om zo goed nog te kunnen zien hoe het schip oorspronkelijk bedoeld is. Tot aan het roer toe, dat de eerste keer aan boord echt indruk op mij gemaakt heeft. Ik had nog nooit gezien hoe er gewerkt werd zonder stuurwiel en de druk van het water en het gebruik van de takels vond ik indrukwekkend.

Varen is voor mij echt ontspanning. Ook al moet er als vrijwilliger wel gewerkt worden aan boord, dan nog valt op het water veel van mij af. Het is leven in het moment. Maar buiten het varen om vind ik het klussen ook erg leuk om te doen. Ik heb een kantoorbaan en vind het daarom heerlijk om af en toe een dag te kunnen schilderen of poetsen. Het werken aan de Helena geeft voldoening omdat je echt bijdraagt aan dit mooie schip.

Elke keer als ik aan boord stap voel ik me trots dat ik onderdeel ben van de vrijwillige bemanning van de Helena. Wij zijn een ontzettend diverse groep mensen die allemaal verbonden zijn door het water, de zeilvaart en het feit dat wij allemaal graag de handen uit de mouwen steken (houden van Rotterdam is ook een pré 😉).

Esther