Borrelarrangement

Bijzondere locaties

Maak een buitengewone borrel mee op een van onze schepen.

Professionele bemanning

Inclusief schipper, bemanning, scheepskok en bediening

Van groot tot klein

Wij organiseren evenementen die perfect passen bij de grootte van uw organisatie.

Borrelen onder zeil

De werkweek feestelijk afsluiten en met collega’s of relaties het glas heffen onder zeil? Stap dan aan boord van de monumentale stevenaak ‘Helena’!

Zeilen aan boord van de monumentale stevenaak ‘Helena’ is een unieke ervaring op een bijzondere locatie. Onze scheepskok zal luxe, smakelijke en originele borrelhapjes bereiden die gedurende de zeiltocht in het sfeervolle scheepsruim of aan dek zal worden uitgeserveerd. U en uw relaties zijn van harte uitgenodigd om te helpen met het hijsen van de zeilen, of om even aan het roer te staan. Rustig aan dek netwerken of gewoon genieten van de omgeving, kan natuurlijk ook!

De ‘Helena’ heeft de museale Leuvehaven, in het hart van Rotterdam, als thuishaven. Deze goed bereikbare locatie kan de plaats zijn waar u aan boord stapt voor een zeiltocht over de Nieuwe Maas. U zal ‘Manhattan aan de Maas’ vanaf het water ontdekken, net zoals de veelzijdige havens die Rotterdam beroemd hebben gemaakt.

 

Net zo graag varen we met de ‘Helena’ voor uw dagtocht naar Hellevoetsluis om te zeilen op het Haringvliet, of verkennen we met u aan boord de Nederlandse rivieren of het Wad.

De stevenaak ‘Helena’ is een varend museum. Het schip is het oudste, nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. De ‘Helena’ werd in 1875 gebouwd in Kinderdijk voor de zeilende vrachtvaart over de Rijn, en is de laatst overgebleven vertegenwoordiger van een bijzondere categorie schepen. Na een lange carrière als vrachtvaarder, kon de ‘Helena’ de strijd tegen grotere en efficiëntere motorschepen niet langer aan en werd het schip in 1977 aangeboden aan een scheepssloper. Deze spaart het schip, waarschijnlijk vanwege haar bijzondere vorm en fraaie lijnen.

In 1998 begint een grootschalig en zorgvuldig restauratieproject om de ‘Helena’ in authentieke staat terug te brengen. In 2003 komt het schip opnieuw in de vaart, ditmaal om te varen met passagiers. De ‘Helena’ wordt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als monument met grote cultuurhistorische waarde, en beschikt als enige zeilschip ter wereld over het Rijnpatent, om tot aan Bazel in Zwitserland met passagiers over de Rijn te mogen varen.

Door mee te zeilen ondersteunt u dit unieke schip.

Voorstel op maat?

Neem contact met ons op en we werken graag een voorstel op maat voor u uit.

Virtuele tour Helena

Nieuwsgierig naar het schip?

Virtuele tour Oosterschelde

Nieuwsgierig naar het schip?