Doneer met belastingvoordeel

Giften aan de stichting kunnen u flink wat belastingvoordeel opleveren. Giften door particulieren zijn voor 125% aftrekbaar en door rechtspersonen zelfs voor 150%. Bij een eenmalige gift moet u rekening houden met een drempel en een aftrekmaximum. Met een periodieke schenking kunt u uw gift over 5 jaar spreiden. Er geldt dan geen drempel of maximum en u profiteert altijd van het belastingvoordeel.

Periodieke schenking
Met een periodieke schenking gedurende 5 jaar kunt u uw gift volledig aftrekken van de belasting, onafhankelijk van de hoogte van het bedrag of uw leeftijd. Voor u is dat fiscaal aantrekkelijker dan gewone jaarlijkse giften. Zo kunt u een hoger bedrag doneren, terwijl het u per saldo hetzelfde of zelfs minder kost. Het voordeel voor de stichting is dat u ons meer zekerheid geeft voor de toekomst. Dat is prettig bij het plannen van grote investeringen in de schepen en bij het organiseren van onze sociale vaartochten.

Aantrekkelijk voor u én voor onze schepen

Stichting Het Rotterdamse Zeilschip is een erkend goed doel en door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met een culturele status (RSIN 74.56.074). De stichting is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Dit houdt in dat 100% van uw schenking ten goede aan de schepen komt.

2x per jaar een exclusieve, papieren nieuwsbrief

6 x per jaar onze digitale nieuwsbrief

uitnodiging voor een jaarlijkse vriendendag

uitnodiging voor andere speciale events

voorinzage - sneak preview - in het vaarprogramma. U kunt als eerste de leukste reizen boeken

Ja, ik wil periodiek schenken

Neem contact met mij op voor meer informatie.

Ja, ik wil eenmalig doneren

  • U kunt aangeven of u met uw donatie een specifiek project wil ondersteunen.
  • American Express
    MasterCard
    Visa
    Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa