Reserveren

Rotterdam – Tenerife

Schip

Oosterschelde

Prijs 4-persoonshut p.p.

€2950

Prijs 2-persoonshut p.p.

€3400

Niveau

3

Aantal dagen

20

Datum inschepen

06-12-2022

Tijd inschepen

10:00

Plaats inschepen

Rotterdam, NL

Datum ontschepen

26-12-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Tenerife, SP

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Rotterdam – Tenerife

Dit is het eerste deel van de mijlenmaker Rotterdam – Tenerife – Sal. Het is ook mogelijk om het tweede deel en de gehele reis mee te zeilen.

Aantal dagen

20

Inschepen

06-12-2022, 10:00

Rotterdam, NL

Ontschepen

26-12-2022, 09:00

Tenerife, SP

Prijs vanaf p.p.

€2950
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

De OOSTERSCHELDE ligt afgemeerd in de Leuvehaven in Rotterdam. Mocht u door vrienden of familie worden gebracht, dan is er voldoende tijd om hen het schip te laten zien. Zodra iedereen aan boord is zal de kapitein alle opvarenden bij elkaar roepen. Hij bespreekt de plannen voor de komende reis met u en hij brengt u op de hoogte van de veiligheidsprocedures en andere regels aan boord.

Dit is een zeereis voor de doorgewinterde zeiler. U maakt deel uit van de bemanning en draait mee in het wachtsysteem. Tijdens deze mijlenmaker maken we alleen tussenstops als de omstandigheden erom vragen. U verblijft 20 dagen aan boord van een historische driemaster, als een echte zeeman!

We vertrekken nog dezelfde dag. Over de Noordzee varen we naar het Engelse Kanaal en vervolgens steken we de Golf van Biskaje over. Dit deel van de tocht kunnen we te maken krijgen met slecht weer en het zal ook behoorlijk koud zijn. We lossen elkaar steeds af aan het roer en zeker het eerste deel van de reis zal er regelmatig zeil gehesen of juist geminderd moeten worden. Als er geen werk aan de zeilen is, is er genoeg te zien voor de mensen op wacht. Dit zijn de drukst bevaren wateren ter wereld en overal om ons heen zijn we schepen van alle soorten en maten.

Misschien maken we een stop in Vigo, aan de Spaanse kust, net boven Portugal. Maar als het weer gunstig is zeilen we langs de Portugese kust verder naar het zuiden. Geleidelijk aan wordt het minder koud. Eenmaal ter hoogte van Cabo São Vincente, komen de eerste korte broeken tevoorschijn en mogen we goed weer en een gunstige wind verwachten voor de laatste vijfhonderd zeemijlen naar de Canarische eilanden.

Uiterlijk 25 december arriveren we op Tenerife en voor het eerst in weken op een stilliggend schip, kunnen we gezamenlijk genieten van een kerstmaal. Gasten die niet met ons meevaren naar Kaapverdië gaan de volgende dag, na het ontbijt, van boord.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?