Reserveren

Sal – Horta

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1610

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1470

Niveau

3

Aantal dagen

13

Datum inschepen

9-3-2022

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Sal, Kaapverdië

Datum ontschepen

23-3-2022

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Horta, Azoren

Goed om te weten

Als u reserveert zit u nog nergens aan vast. Wij nemen persoonlijk contact met u op en sturen u ons boekingsformulier toe. Nadat u dit invult én u van ons een boekingsbevestiging heeft ontvangen, is uw boeking een feit.

 Oosterschelde

Sal – Horta

Dit is het eerste deel van de reis Sal – Horta – Rotterdam. Het is ook mogelijk om alleen het tweede deel of de gehele reis mee te zeilen.

Aantal dagen

13

Inschepen

9-3-2022, 17:00

Sal, Kaapverdië

Ontschepen

23-3-2022, 09:00

Horta, Azoren

Prijs vanaf p.p.

€1470
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Vanaf het vliegveld reist u per taxi naar het plaatsje Palmeira. De OOSTERSCHELDE ligt hier net buiten de haven ten anker. De bemanning haalt u op met de bijboot. Deze reis biedt u de mogelijkheid om het echte zeemansleven mee te maken. U bent onderdeel van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem.

Voordat we vertrekken zal de bemanning u uitgebreid instructie geven. Ook onderweg is er regelmatig instructie en leert u – al doende – steeds meer over het varen met een driemaster, navigatie, meteorologie en onderhoud. Er staat een oceaanreis op het programma waarvan Sal – Horta het eerste traject is. Tijdens dit traject zullen we geen tussenstops maken.

Deze reis vindt plaats in het passaatgebied. Dat betekent goed weer, maar ook een stevige wind uit het noordoosten. We proberen dus hoog aan de wind zo veel mogelijk noordelijk te sturen.

Dichtbij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien. Zo ver op zee zijn er zelfs nog vele vogels om ons heen en af en toe zien we een maanvis, dolfijnen of andere zeedieren.

We verwachten op 22 maart aan te komen in Horta. Op 23 maart stapt u om 9 uur van boord tenzij u verder met ons meezeilt naar Sète.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker één of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?