Reserveren

Sal – Horta

Schip

Oosterschelde

Prijs 2-persoonshut p.p.

€1675

Prijs 4-persoonshut p.p.

€1540

Niveau

3

Aantal dagen

13

Datum inschepen

29-03-2023

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Sal, Kaapverdië

Datum ontschepen

11-04-2023

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Horta, Azoren

Goed om te weten

Nadat u het boekingsformulier heeft ingevuld, neemt de rederij persoonlijk contact met u op.

 Oosterschelde

Sal – Horta

Dit is het eerste deel van de reis Sal – Horta – Rotterdam. Het is ook mogelijk om alleen het tweede deel of de gehele reis mee te zeilen.

Aantal dagen

13

Inschepen

29-03-2023, 17:00

Sal, Kaapverdië

Ontschepen

11-04-2023, 09:00

Horta, Azoren

Prijs vanaf p.p.

€1540
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Vanaf het vliegveld Amilcar Cabral neemt u een taxi naar het plaatsje Palmeira. De OOSTERSCHELDE ligt hier in de haven ten anker. De bemanning brengt u aan boord met de bijboot en uw avontuur is begonnen! Deze reis stapt u in het echte zeemansleven. U bent onderdeel van de bemanning en u draait mee in het wachtsysteem. Met elkaar doen we wat er nodig is om veilig en snel op onze bestemming aan te komen.

Voordat we vertrekken geeft de bemanning een uitgebreide uitleg en ook onderweg is er regelmatig instructie en leert u – al doende- steeds meer over het varen met een driemaster, navigatie, meteorologie en onderhoud. Voor ons ligt de Atlantische Oceaan. Tijdens dit traject zullen we geen tussenstops maken. Toch is de reis heel afwisselend.

Kaapverdië ligt in de passaatgordel. Dat betekent goed weer, maar ook een stevige wind uit Noordelijke tot Oostelijke richting. We proberen dus zo hoog mogelijk aan de wind te sturen. Na een paar dagen wordt de passaat minder bestendig en de temperatuur iets lager. Plotseling zeilen we nu in een klimatologisch heel ander gebied; de westenwindgordel. Het weer is hier veranderlijk en de kans bestaat dat we een lagedrukgebied tegenkomen. Dat betekent op deze breedte meestal westelijke winden, motregen en na de frontpassage opklaringen. De wind zal regelmatig schiften en dus moeten we regelmatig de zeilen stellen, reven of ontreven of de koers verleggen.

Dichtbij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien. Zo ver op zee zijn er zelfs nog vele vogels om ons heen en af en toe zien we een maanvis, dolfijnen of andere zeedieren.

Dicht bij de Azoren is de kans groot om walvissen te zien. En ook zo ver op zee zijn er nog veel vogels om ons heen. Met wat geluk zien we behalve scholen vliegende vissen ook dolfijnen, een maanvis, of andere zeedieren. We verwachten uiterlijk 10 april aan te komen in Horta. De volgende morgen stapt u van boord tenzij u verder met ons meezeilt naar Rotterdam.

Algemeen

Een mijlenmaker is een reis die het schip in een zo kort mogelijke tijd van A naar B brengt. Afhankelijk van het weer kan een mijlenmaker één of twee dagen langer of korter duren. U betaalt een vaste prijs voor deelname, ongeacht de duur van de reis.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Tijdens een oversteek of lange reis zijn er weinig mogelijkheden om uit te wijken naar een haven en medische zorg is niet binnen 24 uur beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat u een zeereis maakt aan boord van een zeilschip en dat dat meer van uw fysiek vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

COVID-19

Lees hier meer over de maatregelen omtrent COVID-19.

Heeft u vragen?