Nieuw avontuur op Santiago

Nieuw avontuur op Santiago

Nieuw avontuur op Santiago

11 februari 2019

Omdat we altijd blijven proberen onszelf en dus ook de excursies die we doen te verbeteren, hebben we de afgelopen keer op Santiago weer wat nieuwe dingen geprobeerd. Een langere wandeling in Serra Malagueta en een andere route over het eiland. Hierdoor hebben we weer nieuwe mooie plekjes mogen ontdekken. Een ervan is het prachtige Ribeira da Prata, aan de noordwest kant van het eiland.

Iets anders wat ik wilde proberen was een wandeling vanaf Assomada naar de Poillon, de grote Kapokboom bij Boa Entrada. Volgens de boeken aan boord was het mogelijk, maar het ene boek zei dat het een hele makkelijke wandeling is en de ander dat het een hele zware wandeling is.. Dan is er maar één manier om erachter te komen!

Dus na de lunch in Assomada ben ik samen Zinildo, ditmaal de ‘hulpgids’ van Sayde, op pad gegaan. Vooral het begin was wat zwaar (dan kan ook te maken hebben gehad met de drie uur durende wandeling die we in de ochtend gedaan hadden.. ) en de afdaling het dal in was, kortgezegd, geen gemakkelijke weg. Maar eenmaal in Ribeira de Boa Entrada was het prachtig! In de schaduw van de bananen- en mango-bomen wandelden we over een rivierbedding tussen de kleine veldjes met wortelen en andere gewassen. En dan middenin, op een berg van hooi staat een typisch Nederlandse koe ons aan te staren! Weer wat verder komt de machtige Poillon in zicht, uittorenend boven alle andere bomen. Daar, bekeken door de ijsvogels, hebben we gewacht op de gasten, voordat we weer verder gingen met de ‘gewone’ tour.