Doe-het-zelf-dag

Doe-het-zelf-dag

Doe-het-zelf-dag

14 februari 2019

Aangezien iedereen aan boord met alles meewerkt, hebben de meeste gasten zo na een aantal dagen aan boord aardig door hoe dingen werken. Dus is het leuk om dat een beetje te testen! Vandaag varen we van São Nicolao naar Boa Vista en hebben we een doe-het-zelf dag. Dat betekent dat de gasten (tot op zekere hoogte) bepalen in welke volgorde we welke zeilen zetten en dat dan ook helemaal zelf moeten doen. Helemaal zelf? Nou, zo veel mogelijk. Er staat altijd een bemanningslid bij, die zo veel mogelijk zijn mond houdt (wat erg lastig is), maar er wel voor zorgt dat de gasten en het schip heel blijven… En als de gasten er echt niet uit komen, is vaak een hint hier en daar genoeg om verder te komen.

Het begon vanochtend met het benoemen van de kapitein; Daniel. Daarna werd het al vrij snel een democratie aan boord, maar wel werden de grondblokken ingeschoren en ging het grootzeil omhoog. Daarna volgde zeil na zeil. Al gaat het zo allemaal niet heel snel, toch varen we nu (drie en een half uur nadat we begonnen) onder bijna vol tuig de goede kant op.

Ondanks dat de meesten die voor het eerst aan boord komen erg onder de indruk zijn van de vele touwen, worden zo na een week aan boord al opvallend vaak de juiste gevonden. Leuk om te zien hoe snel mensen oppikken hoe het werkt op een schip als dit.