Terug aan boord

Terug aan boord

Terug aan boord

21 februari 2019

Met een relatief kleine groep zijn we dit keer vertrokken uit Palmeira. Wat we tekortkomen aan spierkracht wordt gelukkig goed gemaakt door het weer. De wind is niet al te krachtig en onder die omstandigheden zetten we snel zeil. Met een bakstagwindje van 12 knopen zeilen we relaxed de nacht in, onderweg naar Santiago. Kort na aankomst daar, de volgende morgen, staan onze gidsen al te wachten op het strand. Zij laten ons een aantal mooie plekken op het eiland zien. Omdat de wind nog steeds niet zo heel krachtig is, zit er niet zo heel veel stof in de lucht en is het uitzicht vanuit de bergen vast erg mooi.

Met de naïviteit van iemand die vers aan boord komt stort ik me intussen op de lijst met onderhoudsklusjes. Je hoopt die lijst korter te maken, maar zodra je begint en inzoomt op het werk zie je natuurlijk steeds meer. Aan het eind van de dag is er dus niet alleen veel gebeurd, maar is de lijst langer, i.p.v. korter geworden.

Inmiddels zijn we alweer ankerop. Er staat een mooie 4 Bft wind en hangend op een oor zijn we onderweg naar São Vicente, onze volgende bestemming.