English reef

English reef

English reef

26 februari 2019

Vannacht zijn we aangekomen bij Boa Vista. Er was minder wind dan de voorspelde 6 beaufort en ondanks de reven die we uit voorzorg hadden gestoken maakten we een snelle overtocht vanuit São Nicolau. Ergens anders op de Atlantische oceaan heeft het wel erg hard gewaaid en het resultaat hiervan, een hoge deining, maakt het ons moeilijk.

Het was vannacht lastig om een goede ankerplek te vinden. De lange deining wordt door het ondiepe water hier opgestuwd tot grote hoogte en terwijl rechts van de golven bulderend breken op het strand, breken ze links van ons, met evenveel lawaai op het ‘English reef’. Vooral in het donker een beetje een griezelige ervaring. Ondanks het rif dat de golven breekt slingeren we behoorlijk achter ons anker. Voor het ontbijt komen de antislipmatjes dus gewoon uit de kast. Straks gaan we kijken of we überhaupt kunnen landen op het eiland. Het kan zijn dat dat in deze omstandigheden niet lukt.