Aankomst

Aankomst

Aankomst

27 februari 2019

Ook achter het English Reef bij Boa Vista hadden we maar weinig beschutting voor de hoge oceaandeining en lagen we behoorlijk te slingeren. De vaarroute naar het dorp die we normaal gesproken met de rubberboot doen was bovendien wit van het schuim en niet ongevaarlijk. In overleg met onze gids besloten we dus twee lokale vissers in te huren om iedereen naar de wal te brengen. Het overstappen van de OOSTERSCHELDE op het vissersbootje alleen al was voor een aantal mensen een spannende ervaring, maar gelukkig ging alles goed en voor de visserlui was de route tussen de rotsen door naar het dorp natuurlijk geen enkel probleem.

Nu kon iedereen zien dat Boa Vista in werkelijk niets op de andere eilanden lijkt die we hebben bezocht. Nadat iedereen weer veilig aan boord was gingen we ankerop, want nog een nacht op die plek zag niemand zitten. Rond middernacht lieten we het anker vallen bij Santa Maria, aan de zuidkust van Sal.

Vandaag is de laatste dag van de reis. Voor de laatste keer gingen de gereefde zeilen omhoog en voor de laatste keer dezelfde harde wind, maar gelukkig wel aanzienlijk minder golven zodat we in sneltreinvaart naar het noorden zeilden en net na de middag gingen we ten anker bij Palmeira. Iedereen kan nu nog even zwemmen, een ijsje kopen of een excursie maken naar de zoutpannen van Sal terwijl wij ons voorbereiden op het afscheidsdiner (-;