Grienden

Grienden

Grienden

25 maart 2019

Na een aantal dagen krabben, schuren, schilderen, schoonmaken en andere onderhoudstaken, kregen we gistermiddag weer gasten aan boord voor alweer de laatste reis rond Cabo Verde dit seizoen.

Zoals altijd vragen we tijdens het welkomst-praatje wat de gasten graag willen doen, zien, meemaken of verwachten van de reis. Een van de antwoorden was grappend; Ik zou graag een witte potvis zien. Dus hebben we gereageerd dat we een mail zouden sturen naar het walvis-coördinatie-centrum om te kijken wat ze konden betekenen…

Vanochtend voor het ontbijt hieuwden we de ankers voor het eerste traject richting Santiago. Tijdens de uitleg op dek over hoe alles werkt zagen we een rugvin. Dus iedereen afgeleid van het verhaal en kijken in de richting van de vin. Al snel bleek het te gaan om een griend. En een paar seconden later zagen we er nog een. En nog een. Het bleek een groep van een stuk of 20 grienden te zijn en ze zwommen een tijdje met ons mee. Vlak naast het schip waren ze prachtig te zien!

Het is dan (nog) geen witte potvis, het walvis-coördinatie-centrum heeft alvast zijn best gedaan en wij hebben een super start van deze reis!