Stormvogeltje

Stormvogeltje

Stormvogeltje

31 maart 2019

Het is de afgelopen tijd extreem helder, waardoor we veel kunnen zien. De eerste zeildag zagen we op een gegeven moment Sal, Boa Vista, Santiago én Fogo! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Op dit moment zien we alles van Santo Antão, tot en met São Nicolau. En dankzij het goede zicht spotten we ook veel wildlife. Grienden, dolfijnen en walvissen zijn al gespot. Ook de zeevogels zijn makkelijk te ontdekken, die zien we bijna constant.

Over zeevogels gesproken; Laatst, nadat ik om 02:00 uur ‘s-nachts de wacht had overgedragen aan Jan-Willem, stapte ik mijn hut bennen en deed het licht aan. In mijn ooghoek zag ik iets bewegen en door het onverwachte schrok ik me rot! Het bleek allemaal niet zo heel eng te zijn; het was een (Kaapverdisch) bont stormvogeltje dat vrolijk door mijn hut hopte.

Dus het ‘lieve’ kleine beestje opgepakt en buiten achter het kotje neergezet. Weer terug in mijn hut was ik echter niet zo heel blij met het ‘lieve’ vogeltje, het had duidelijk een tijdje op mijn kussen vertoefd, te zien aan de vogelpoep… Blij dat ik dat zag vóór ik mijn hoofd erop legde!