Internet detox

Internet detox

Internet detox

14 april 2019

We zijn inmiddels een week aan het varen, met om ons heen niks anders dan de oceaan. Een week offline. Er is geen televisie met ‘breaking news’ elk uur. Geen e-mails die snel beantwoord moeten worden. Geen berichten waarop meteen gereageerd dient te worden. Geen Facebook dat elk uur gecheckt moet worden. Aan boord zijn geen smartphone-zombies. We houden ons alleen bezig met onze reis.

Ons nieuws gaat over dolfijnen, een passerend schip en een regenboog. We leven bij het ritme van de wachten, de golven, de zon en de maan, en de maaltijden. We lezen boeken, hebben goede gesprekken, maken plezier. We maken gekke loopjes op het dansende schip. Gisteren zijn we het centrum van het Azorenhoog gepasseerd, en we zeilen weer op een westerwind. Over een paar dagen komen we aan op de Azoren. Nog een paar dagen rust, zonder internet.