Land in zicht

Land in zicht

Land in zicht

16 april 2019

Update van Bianca: De grote vraag die ons allen aan boord bezighield, was: “Wanneer zien we voor het eerst weer land?” We zijn een competitie gestart en iedereen heeft een datum en tijd opgegeven. De afgelopen dagen was de wind wispelturig en daarom is het nog niet zeker welk eiland van de Azoren we zullen aandoen. Het weer kan elk moment omslaan. Het ene moment is er een strakblauwe lucht met 20 graden Celsius, en een half uur later is de temperatuur gezakt tot 10/15 graden en regent het.

De sfeer aan boord is heerlijk. We hebben gesprekken over thuis, over zeilen, over verschillende wachten, het zien van schepen, dolfijnen et cetera. Als we geen wacht hebben dan lezen we, slapen we, en zijn we aan het relaxen. Het is fantastisch dat er is geen internet, en dat niemand op zijn smartphone kijkt.

De bemanning zorgt goed voor ons. De kok bereidt drie heerlijke maaltijden per dag. Elke keer weer verrast hij ons met nieuwe, lekkere maaltijden. De bemanning is geduldig en leg ons alles uit. Wat er aan dek moet gebeuren, hoe routes berekend worden, hoe snel het schip vaart, hoe hard het waait en nog veel meer. Zeilen met de OOSTERSCHELDE is geweldig, precies zoals ik had verwacht. Ik kijk uit naar de rest van de trip terug naar Rotterdam.

Vanochtend, net na 6 uur, werd de winnaar van de competitie bekend! Na een heftige nacht met een wind van 6 of 7 bft genoot hij extra van de koffie in de zon op de kade, net na half 10. Straks gaan we het eiland verkennen.