Nachtelijke regenboog

Nachtelijke regenboog

Nachtelijke regenboog

23 april 2019

Bij het verlaten van São Miguel werden we uitgezwaaid door een Portugese helikopter die naast het schip vloog en foto’s van ons maakte. Zodra we voorbij de lijzijde van het eiland waren zetten we de zeilen. Helaas zakte de wind na een aantal uren helemaal weg, en hebben we 36 uur op de motor gevaren. Ook kregen we bezoek van twee walvissen die in cirkels om het schip heen zwommen.

Uiteindelijk trok de wind weer aan, maar helaas uit het noordoosten. We zetten de zeilen, en hielden een koers aan van 135 graden. We gaan flink vooruit, maar helaas niet in de juiste richting…

The noorderwind is kouder dan we gewend zijn, en zorgt soms voor mist en motregen. Gisternacht zagen we door deze motregen een regenboog door de maneschijn! Het licht van de maan reflecteerde in de motregen en er verscheen een regenboog van zachte kleuren in de nacht.

Gisteren was de weersvoorspelling met windvlagen tot en met 40 knopen! Nu is de voorspelling iets vriendelijker, met een westelijke wind tussen de 10 en 30 knopen. Deze wind brengt ons binnen een paar dagen naar het Kanaal. Op dit moment varen we jammer genoeg weer op de motor omdat de wind weer is gedraaid. We blijven op zoek naar de westelijke winden!