Vlakke zee

Vlakke zee

Vlakke zee

18 mei 2019

Na twee weken onderhoud om het schip klaar te maken voor het zomerseizoen, was het vandaag tijd om weer te vertrekken. Het was nog even spannend, omdat de gereviseerde as van de ankerlier nog geleverd moest worden en ingebouwd, maar gelukkig kwam alles op tijd af.

De gasten kwamen aan boord in de Leuvehaven en nadat iedereen een hut had en het welkomstpraatje geweest was, hebben we eerst rustig gegeten voor we de trossen losgooiden voor onze reis naar de Golfe du Morbihan. De voorspelling zei dat er een licht windje zou staan, dus vol goede moed hebben we de ra-zeilen losgeknoopt. Eenmaal door de Erasmusbrug bleek dat er helemaal geen wind stond, dus hebben we alleen het topzeil gezet. Deze hing als een theedoek aan een waslijn.. na dit even aangekeken te hebben mocht hij weggetrokken worden.

Inmiddels zijn we de nieuwe waterweg af en varen we over een vlakke Noordzee richting de Belgische kust. Morgenochtend verwachten we (zo mogelijk) nog minder wind, maar tegen de middag zou er een zuchtje moeten komen. Dan gaan natuurlijk meteen de zeilen omhoog en zo snel mogelijk de motor uit.