Geen wind

Geen wind

Geen wind

21 mei 2019

Een dag weinig wind komt regelmatig voor, maar nu het dagen achter elkaar duurt worden we er langzaam een beetje flauw van. De maximale wind die we sinds ons vertrek uit Rotterdam hebben gehad ligt onder de 10 knopen!

Dus gebruiken we de nachten om op de motor steeds een goeie ruk te maken. Overdag trekken we de zeilen omhoog en zeilen we wat we kunnen. Met de stroom mee lijkt het nog wel ergens op, maar als dan zes uur later de stroom tegen staat moeten we maar hopen dat we niet achteruit zeilen.. Snelheden over de grond van onder de twee knopen zijn deze reis al heel normaal.

Omdat we langzaam worden opgeslokt door een klein hogedrukgebied verwachten we morgen ook geen wind te hebben. Daarom plannen we een stop bij het meest westelijke puntje van Frankrijk, het eiland Ouessant. Daar gaan we voor anker en kunnen we de benen strekken. Tevens zullen we de ankerlier testen, kijken of de nieuwe nestenschijven hun werk doen. Laten we hopen van wel, anders wordt het een heel karwei het anker weer omhoog te krijgen..