Concarneau

Concarneau

Concarneau

24 mei 2019

Zoals ik eerder al zei staat er deze reis zeer weinig wind. Daarom maakten we een stop op Ouessant. Nadat we daar lekker gewandeld hadden, bleven we nog even liggen om te genieten van een zomerse avond met een overheerlijke BBQ. Daarna werd het tijd om de nieuwe nestenschijven te testen; top! Het anker kwam zonder enig probleem omhoog.

Tijdens de nacht voeren we richting het zuiden en daarna een oostelijke koers met bestemming Concarneau. In deze Franse vissersplaats wilden we graag nog een stop maken, dus pakten we de telefoon en belde de marina. Een vriendelijke dame vertelde dat dit het verkeerde nummer was. Dus kregen we een ander nummer en belde dat. Daar kregen we weer een ander nummer, dus belde die. Weer en nieuw nummer, enz, enz. Toen we voor ons gevoel heel Concarneau aan de telefoon hadden gehad, kregen we eindelijk een vriendelijke havenmeester van de Port du Peche die ons een plek aan de kade toewees. Gelukt!

Na een heerlijke boeren-nacht wilden we vanochtend weer vertrekken. Jammer genoeg stond er geen zuchtje wind. Maar dat hinderde ons niet, dus nadat de laatste lijnen los waren van de kant gingen meteen de zeilen omhoog. Een leuke show voor de mensen op de kant. Eenmaal buiten bleek er inderdaad helemaal geen wind te staan. Dus voeren we op de motor naar Iles de Glenan, een groepje eilandjes vlak voor de kust. Daar lagen de ‘Morgenster’ en de ‘Etoile du Roy’ voor anker, waar we dicht langs voeren om te groeten en deze schepen eens goed te bekijken.

Toen kwam er een klein beetje wind opzetten, dus meteen de motor uitgezet. Met anderhalve knoop zeilden we de middag in. Zoals verwacht trok de wind langzaam aan tot een lekkere 3 Beaufort. Omdat we de afgelopen dagen maar erg weinig gezeild hebben werd deze wind met open armen ontvangen. Ons volgende doel is Belle Ile (mooi eiland) op een afstand van zo’n 35 mijl. In en rechte lijn zijn we daar in een paar uur. Maar wij blijven vannacht lekker zeilen, gewoon omdat het kan. Inmiddels zijn we vier keer overstag gegaan en hebben we één keer gehalsd, om het lekker actief te houden. Morgen, ergens in de loop van de ochtend, zullen we aankomen bij Belle Ile en daar een mooie wandeling maken.