Golfe du Morbihan

Golfe du Morbihan

Golfe du Morbihan

26 mei 2019

Belle Ile maakt haar naam altijd weer waar. Na een nacht heerlijk actief zeilen, hebben we voor de haven van Sauzon de zeilen laten zakken en het anker laten vallen. Na de lunch gingen de meeste gasten de kant op om het eiland te verkennen. Een aantal ging wandelen, sommigen huurden een fiets om net wat meer te kunnen zien van dit mooie eiland. Intussen haalden wij het anker op en zeilden richting le Palais, om daar de gasten weer op te pikken.

De volgende dag haalden we het anker weer op vertrokken onder zeil. Al snel stonden alle zeilen erop en zeilden we de baai van Quiberon in. Daar maakten we twee slagen, waarna we de ingang van de Golf du Morbihan precies bezeild hadden. Zoals verwacht stond er een sterke stroom tegen (anders hadden we óf heel vroeg, óf pas laat in de middag naar binnen kunnen gaan), maar we kwamen een aardig eind naar binnen onder zeil. Toen we nog 0,4 knopen over de grond gingen, hebben we de motor maar bijgezet om er tegenin te komen.

Vanochtend zijn de gasten van boord gegaan en wij maken ons klaar voor de dagtochten die we in deze prachtige omgeving gaan varen.