Preikestolen

Preikestolen

Preikestolen

19 juli 2019

Toen we in Farsund lagen draaide de wind eindelijk de goede kant op. En aangezien we een goeie ruk wilde geven, zijn we na het eten vertrokken en hebben buiten zo snel mogelijk de eerste zeilen gezet. In het begin ging het allemaal nog niet zo hard, maar naar verwachting zou de wind langzaam aantrekken tot een stevige wind.

In de nacht was het lekker zeilen en we schoten redelijk op. In de ochtend kwam er een front over ons heen die we gelukkig zagen aankomen. Daarom hadden we ruim op tijd alvast een rif in de schoener getrokken en toen de wind echt aantrok konden we het grootzeil laten zakken en stond er met de gereefde schoener, binnenkluiver, fok en topzeil een lekker tuig om ruime wind verder te varen. Met dik negen knopen knalden we richting de Boknafjorden. De plenzende regen werd daardoor en stuk dragelijker..

De nacht hebben we voor anker gelegen in een kleine baai en vanochtend vroeg hebben we het laatste stukje naar Tau op de motor gedaan. In Tau liggen we nu langszij en bijna iedereen is in de bus gestapt richting de Preikestolen. Naar verwachting komen ze zo rond de lunch weer terug. Dan gooien we los en varen met de OOSTERSCHELDE naar het Lysefjord om deze mooie klif ook vanaf het water te bekijken. Daarna keren we om en vervolgen onze weg richting Bergen.