Bergen

Bergen

Bergen

24 juli 2019

Inmiddels zijn we weer een stuk verder. We hebben onze reis naar Bergen afgerond en hebben daar genoten van een gezellig festival. Vandaag was de Sail-Out en morgen is de start van de Tall Ships Race naar Århus. Maar wij verlaten de races en gaan weer ons eigen weg.

In Bergen lagen we helemaal voorin de haven, aan de vismarkt. En tijdens een Parade of Sail is er altijd een specifieke volgorde. De schepen in onze groep en de groepen voor ons lagen allemaal dichtbij de uitgang van de haven, dus wij konden iets eerder losgooien en hadden alle tijd om alvast zoveel mogelijk zeilen te hijsen. Omdat dit ‘diep’ in de haven gebeurde, gaf dat veel bekijks.

Aan het eind van de Sail-Out koersten de meeste schepen zuidwaarts richting de startlijn van morgen. Maar wij zetten koers naar het noorden. Met een wat variabele wind voornamelijk vanuit het zuiden hebben we een heerlijke middag kunnen zeilen. Nu varen we net buiten alle eilanden en rotsjes langs de kust omhoog. Het plan is om morgen bij Runde de vele zeevogels te gaan bekijken en daarna te overnachten in Ålesund.