Torget en Rørvik

Torget en Rørvik

Torget en Rørvik

1 augustus 2019

De wind wil maar niet meewerken deze reis. Het is of tegenwind of geen wind. De grote ruk die we zeilend wilden maken is niet geheel uitgepakt zoals wij gedacht hadden. In de middag hield de wind er mee op en kwam er een steeds grotere deining opzetten. Daarom hebben we besloten het open water te verlaten en ‘naar binnen’ te duiken. We hebben een stop gemaakt in Rørvik voor de nacht en ochtend en daar het museum bekeken. In Rørvik kwam Olaf Nooitgedacht langs het schip om een kijkje te nemen. Hij had een boel tips voor het vervolg van de reis. Inside information is natuurlijk altijd welkom. Dank daarvoor Olaf!

Daarna zijn we verder gaan scharrelen tussen alle eilandjes door. Wat een prachtig land is dit toch! Tegen de avond hebben we het anker laten vallen in een idyllisch baaitje en de mensen op de kant afgezet voor een heerlijke avondwandeling. Daar ontmoetten we een vriendelijke meneer die het huis van zijn grootouders openstelde voor de geïnteresseerden. Hartelijk dank Bjorne!

Na het ontbijt vertrokken we weer voor een nieuwe dag met waanzinnige uitzichten. Als eerste voeren we langs Torget, een berg met een gat erin. Van tevoren konden we ons er weinig bij voorstellen, maar het is toch een grappig gezicht. Letterlijk een berg met een gat erin. Daarna gingen we verder en hadden een mooie smalle passage bij Bjørntuva. Niet veel later spotten we een paar dolfijnen, maar die waren duidelijk op weg naar een afspraak, want ze zwommen ons zo voorbij en binnen een mum van tijd waren ze weer verdwenen. Toen waren de ‘Seven Sisters’ aan de beurt: een bergrug met zeven pieken. Niet veel later knoopten we het schip vast voor de nacht in Nesna.

Voor vandaag staat de ‘Poolcirkel’ op het programma. Laten we hopen dat Poseidon ons goed gezind is en ons toestemming geeft deze lijn te passeren..